Spiseborde

Viser 1–12 af 61 resultater

Spisebordet er husets hjerte. Her er der plads til at samle venner og familie. Plads til både morgenkaffen og den overdådige 3-retters. Plads til fest og fordybelse. Så selv om spisebordet i sin essens er et enkelt møbel – en bordplade og et stel – er det også meget mere end dét.

Derfor finder du her på siden et bredt udvalg af spiseborde, der gør det muligt at finde det bord, der repræsenterer dig allerbedst. Har du brug for specialmål, eller har du andre idéer, du ønsker ført ud i livet? Så klarer vi også det. 

Gå på opdagelse i vores sortiment af smukke træborde og find bordet, der skaber den helt rigtige stemning i dit hjem.

Opgradér spisepladsen med vores håndlavede spiseborde

Det lyder måske som lidt af en påstand, men ikke desto mindre er vi ikke selv i tvivl: Dit spisebord siger noget om, hvem du er. Er du til mørke træsorter og et markant stel, eller skal det være lyst og nordisk? Det er heldigvis helt op til dig.

Måske bliver du overrasket over, hvor mange detaljer der kan justeres på i fremstillingen af et spisebord. Materialevalget er et af de mest synlige, men også en kanttype, en lakering og en anderledes udformning af understellet kan få spiseborde til at antage helt nye former. Derfor vil vi forsøge at guide dig til at vælge det spisebord, der både passer perfekt ind i din indretning og opfylder alle de praktiske behov, du måtte have.

Den rigtige overflade

Som nævnt er træsorten det nok mest synlige valg, når du skal bestemme dig for udseendet på dit nye spisebord. Forskellige årtier har traditionelt budt på forskellige trends og givet nogle træsorter mere medvind end andre. For tiden er den lyse eg populær med sit nordiske og lette udtryk, men der er også meget at komme efter hos den dybe og varme glød, du finder i eksempelvis valnøddetræ.

En anden trend er sildebensborde, der låner følelsen af luksus fra de gamle herskabslejligheder og patriciervillaer. Spiseborde med sildebensmønster kan ikke undgå at blive et blikfang i spisestuen og er perfekte til dig, der sætter pris på et eksklusivt og anderledes look.

Valget af træsort handler i sidste ende om at finde det, der taler til dig. Vores håndlavede spiseborde holder i mange, mange år – så sørg for at vælge en farve, du bliver glad for, og som passer godt ind i din smag og indretning.

Oplev, hvordan overfladebehandlingen kan transformere spiseborde

Godt så. Du har nu bestemt dig for en træsort – men vi er faktisk ikke helt færdige med farven endnu. Du kan nemlig stadig tone farven i din foretrukne retning ved at vælge mellem vores forskellige overfladebehandlinger. Den eneste undtagelse i dette tilfælde er valnøddetræet, som vi altid behandler med naturolie. Naturolien fremhæver alle de bedste egenskaber i valnøddetræet og giver et varmt og eksklusivt look. Til de andre materialer kan du vælge:

  • Hvid olie
  • Lak
  • Naturolie
  • Sort olie.

Hvid olie er velegnet til spiseborde, hvor man ønsker en lys og hvidpigmenteret overflade. Olien beskytter træet, samtidig med at den synliggør de smukke strukturer og åretegninger, så bordet beholder sit naturlige og organiske udseende.

Vælger du lak, får bordet også en god overfladebeskyttelse, fordi lakken lægger sig som en hinde oven på træet. Også her bevarer du det naturlige udseende i kraft af, at lakken er mat.

Naturolie behandler og beskytter træet ligesom den hvide olie, men giver et mere gyldent skær. Med naturolie lader du træets naturlige strukturer træde tydeligt frem, samtidig med at du kan nyde et mere varmt look.Den sorte olie skal du vælge, hvis du er til det mere rå og rustikke udseende. På samme måde som med de andre olier kan du se træets året og aftegninger gennem olien, og olien beskytter samtidig træet.

De små detaljer adskiller de gode spiseborde fra de rigtigt gode

Det er ofte de store designelementer som bordplade og stel, der først fanger vores øje og får os til at forelske os i et bestemt spisebord. Men det er de små detaljer, der løfter designet og sætter den sidste prik over i’et. En sådan detalje kan være så simpel, som hvordan kanterne på spisebordet er udformet.

Vælger du de rå naturkanter, kan du bringe et lille stykke natur helt ind i køkkenet eller spisestuen. Her fornemmer man virkelig træets levede liv og det lækre og robuste naturmateriale. De rette kanter kender du. Her taler vi 90 graders vinkler og ikke så mange dikkedarer. Vælger du en vinkelkant på 45 grader, får bordpladen et lidt lettere udseende, som kan være med til at få for eksempel en mørk bordplade til at virke mindre bastant.

Det rigtige stel er både funktionelt og æstetisk

Stellet har en helt klar, praktisk funktion: Det skal kunne bære bordpladen. Men ud over det har stellets udformning også stor betydning for bordets samlede udtryk.

Ønsker du et elegant og minimalistisk udseende, skal du vælge et af de tyndere stel som vores Spider-stel og Light T-stel. Vær blot opmærksom på, at T-stellet kun egner sig til bordplader op til 200 cm for at sikre stabiliteten.

Skal stellet bruges til et langt spisebord, skal nogle af vores kraftigere stel på banen. Det kan for eksempel være Boks-stellet, Trapez-stellet eller X-stellet. Ud over at have en uovertruffen bæreevne har stellene også et markant og iøjnefaldende design.

Er du til det mere skulpturelle, kan du for eksempel kaste et blik på Shanghai-stellet. Det er designet til at give et moderne og kunstnerisk look, som faktisk gør dit bord til en hel skulptur i sig selv. Samtidig er det robust nok til at bære selv de store bordplader.

Et bord til to eller et langt spisebord med plads til gæster?

Når du kigger på spiseborde, skal du naturligvis også have dine funktionelle behov i tankerne. Det vigtigste er størrelsen på bordet. Inviterer du gerne og ofte mange gæster – og har du plads nok – kan du overveje et langt spisebord. Det kan også være, at bordet skal bruges i en gildesal eller lignende, hvor mange mennesker skal samles. Ét langt bord i stedet for flere små giver en helt særlig hygge, fordi alle kan sidde ved samme bord.

Omvendt kan det måske også være nok med et mindre bord, hvis dine behov hælder mere i den retning. Det er som regel også pænere – og mere praktisk – med et spisebord, der passer til rummets dimensioner.

Skru op for hyggen med et rundt spisebord

Lidt mere sjældent end de klassiske, rektangulære spiseborde er det runde spisebord. Et rundt spisebordssæt er lidt mere pladskrævende, men til gengæld skaber du grobund for gode samtaler, hvor flere kan tale med hinanden på kryds og tværs – og ikke bare med den, der sidder overfor eller ved siden af. 

Vores runde spiseborde fås i mange forskellige diametre; lige fra hverdagsbordet med plads til fire og til borde, der kan rumme større selskaber. Et rundt spisebord til seks personer er ofte et godt hverdagsbord, hvis du har pladsen – så er der som regel plads til både familien og et par gæster.

Ligesom hos de rektangulære spiseborde kan du vælge forskellige stel og fødder til vores runde spiseborde. Et populært valg er listefoden, der bygges op af massive egetræslister og giver bordet et både naturligt og eksklusivt look.

Har du særlige ønsker?

Fandt du ikke præcis det spisebord, du drømmer om? Så kan vi sikkert alligevel få drømmen til at blive til virkelighed ved at specialdesigne et bord til dig. Kontakt os på kontakt@manipine.com med dine ønsker til mål eller andet – så vender vi hurtigt tilbage til dig og hjælper dig med at skabe det helt rigtige spisebord til dig.