Skandinavisk design

Den skandinaviske indretningsstil er overalt – i boligmagasiner, på indretningsblogs og alverdens Pinterest-boards er det det skandinaviske design og interiør, som vinder indpas. Selv om stilen er udbredt netop nu, daterer den faktisk helt tilbage til 1950’erne og inkluderer møbler og interiør fra Danmark, Sverige, Norge og Finland med nogle helt særlige kendetegn. I skandinavisk design mødes enkelhed og funktionalitet i en skøn forening – hvad der startede for mere end et halvt århundrede siden har sidenhen udviklet sig til en særdeles populær form for indretningsstil. 

 

Det skandinaviske design er opstået med udspring i den funktionalistiske stil og tankegang, som var kendt fra  Bauhaus-skolen i Tyskland – en højskole for design og anvendt arkitektur. På Bauhaus-skolen blev der i 1920’erne designet enkle og funktionelle møbler med stålrørskonstruktioner som primærmateriale. Med inspiration herfra sammen med godt snedkerhåndværk formede en række nordiske møbelarkitekter en stil, der skulle blive til det skandinaviske design, som vi kender og holder af  i dag.

Indret boligen med skandinavisk designinteriør

Implementerer du møbler og interiør med skandinaviske designnoter, kan du skabe et hjem fyldt med elegance, ro og atmosfære. Med disse argumenter er det svært at forestille sig nogen, som ikke vil kunne lade sig forføre af det fabelagtige skandinaviske design. 

At indrette hjemmet er en vigtig opgave. Det er her, du sætter tonen for, hvordan din bolig skal opleves – både af dig selv, men også af andre, når de besøger dig og dit hjem. Den skandinaviske stil er et moderne valg. Flere og flere vælger at tage traditionen til sig og indrette med de skandinaviske elementer for at skabe den helt særlige ro, som designinteriør i denne stilart kan tilføre hjemmet. 

Skandinavisk design tæller alt inden for interiør til hjemmet: møbler, tekstiler, belysning, keramik og meget mere. Der er derfor rig mulighed for at vælge lige de elementer i den skandinaviske stil, som du mener, kan skabe den skønneste stemning i din bolig.

Med kærlighed til naturen og en hyldest til godt design 

Når du tænker på, hvad der kendetegner skandinavisk design, vil du med stor sandsynlighed se både lyse og mørkere træoverflader for dig. Og det er med god grund. Vi kommer nemlig ikke udenom, at træ udgør en af grundkomponenterne i den skandinaviske indretningsstil. Med skandinavisk design trækker du naturen indenfor og nyder godt af alle de harmoniske, atmosfæriske kvaliteter, som træ i indretningen kan bidrage med. 

I meget af det skandinaviske design går træ igen som materiale – det gode kvalitetstræ er ved hjælp af gode, solide håndværkstraditioner formet til minimalistiske møbler, hvor funktionalitet og æstetik går op i en højere enhed. Når du tilfører hjemmet møbler og interiør i træ, får du et varmt og indbydende indtryk – den skandinaviske indretning med boligelementer i organiske materialer bliver beviset på en kærlighed til naturen og en hyldest til godt design. 

Omfavn den skandinaviske designtradition med møbler fra Mani Pine 

Vil du gerne indrette i tråd med skandinavisk design ved at kreere rum i boligen med møbler, der falder inden for denne stil, så er du i gode hænder på siden her. Hos Mani Pine finder du møbler, som gør det muligt for dig at omfavne den skandinaviske designtradition i alle boligens rum. 

Skulle du falde pladask for et af vores møbler, som desværre ikke har de helt rette mål, eller drømmer du om noget helt specifikt, som du ikke kan finde i vores udvalg, så har du muligheden for at få custom designet møblet hos os. Send os en mail på kontakt@manipine.com, hvor du fortæller os om dine ønsker til dit kommende møbel i skandinavisk design.