Nordisk indretning

Inspiration til nordisk indretning

Skab et lækkert boligunivers med nordisk indretning, hvor lyse, afdæmpede farver, naturmaterialer og enkelhed former hjemmet. For den nordiske boligindretning er keywords som minimalisme, lys, kontraster og natur i fokus. 

Vi elsker hygge og vil gerne have lyse hjem, hvor vi kan hente energi – selv når der er mørkt udenfor. Og det er netop dét, den nordiske indretning kan. Den forener på bedste vis hygge og lys, så der skabes en oase for afslapning, uden at stemningen bliver mørk og søvndyssende. 

Hvad kendetegner nordisk design og interiør? 

Den nordiske indretning tager, som navnet indikerer, inspiration fra nordiske hjem. Her er vinteren lang, og der vil derfor være lange perioder på et år med en begrænset mængde dagslys. Lyset må derfor skabes i indretningen – både gennem møbler og øvrigt interiør i lyse nuancer og neutrale farver på vægge, gulv og lofter. 

Inden for nordisk design tenderer farveskalaen at bevæge sig i de rolige, lyse toner. Det er rene linjer, elegance og en afdæmpet stemning, som vinder frem. Møblementet kan være i alle materialer, så længe nuancen er i den lysere ende. 

Som en stor del af den nordiske stil ses desuden det naturlige element. Træ og øvrige naturmaterialer er velkomne – de anses som stemningsbidragere, der bryder med det helt lyse og skaber hygge og hjemlighed. 

Vælg møbler i nordisk stil 

Vi har nævnt det et par gange, men vi siger det gerne igen. I den nordiske stil er man vild med naturen og derfor skal den naturligvis også være repræsenteret i møblerne. Træmøbler er derfor et sikkert hit – og kan tælle alt fra akustikpaneler som vægbeklædning og sofaborde i egetræ til spiseborde i valnøddetræ. Gå gerne efter de lysere træsorter, så indretningen ikke bliver for mørk og tung. 

Med møbler i træ bringer du en varme til det lyse univers. Og samtidig med dette fungerer træ som et rustikt element, som bryder med de hvide overflader og det lyse interiør. Ved du ikke helt, hvor du skal begynde, når du skal vælge møbler i træ, så er særligt plankeborde et valg, som falder i manges smag.     

Tips til at indrette din stue i tråd med nordisk stil 

Har du et ønske om en hyggelig stue, der følger principperne i den nordiske stil? Så er du langt fra den eneste. 

Men der kan være langt fra drømmene til at du selv står med en færdigindrettet stue.

Boligmagasinerne kan vise dig forside efter forside med lækre hjem og stuer, som alle falder under kategorien nordisk indretning. Det er flot, men kan måske også virke en anelse uoverskueligt at opnå. Så hvordan tuner du dig egentlig ind på den nordiske stil? 

Lad os se på det. Vi giver dig her fire håndgribelige tips: 

  1. Lys, lys og mere lys. Med den nordiske indretning som ideal skal du sørge for at indrette boligen, så den fremstår lys, let og indbydende. Mal hovedparten af dine vægge i lyse nuancer, vælg lyst interiør og møbler, der er tættere på hvid end sort. Du skal forestille dig, at din bolig altid fremstår lys, uanset tidspunkt på dagen og tid på året.

  2. Tilbage til naturen. Naturmaterialer er et must. Træ, sten, flet og læder er alle materialer, som er velkomne. Udvælg elementer i naturlige materialer til at skabe varme og hygge i indretningen. Men vælg dem med omhu, og lad det ikke tage overhånd, så indretningen i stedet bliver tung og mørk.

  3. Skab kontraster i det lyse. Kontraster er et vigtigt værktøj til at bryde indretningens sarte toner, så du ikke bliver blændet af alt det lyse. Naturmaterialerne kan være gode til at skabe kontrast, men også interiørelementer i andre materialer med mere farve på vil være ok, når du gerne vil følge den nordiske designmanual.

  4. Ind med planterne. Planter går hånd i hånd med naturmaterialerne i den nordiske indretning. Naturen er vigtig, og ved at hive naturen indenfor skaber du liv i rummene. Vælg gerne mange større, grønne planter til din indretning. 

Find dine møbler i nordisk design hos Mani Pine

Jagter du den nordiske stil, og vil du gerne skabe rum i boligen med møbler, der lever op til principperne for nordisk design, så er du landet det rigtige sted. Hos Mani Pine finder du møbler i nordisk design til alle boligens rum. Skulle du falde for et af vores møbler, som ikke passer i dimensionerne, eller drømmer du om noget helt specifikt, som du ikke kan finde i vores udvalg, så har du muligheden for at få custom designet møblet hos os. 

Send os en mail på kontakt@manipine.com, hvor du fortæller os om dine ønsker til dit kommende møbel i nordisk stil.