Indretning af spisestue

Hvis du er typen, der godt kan lide at imponere med din indretning, ved du også, at spisestuen – eller spiseområdet – er et af de vigtigste steder at give lidt ekstra kærlighed. Ikke kun, fordi det er her, gæsterne som regel bliver placeret. Men også, fordi spisestuen udgør et helt centralt element i dit hjem, der sætter tonen for resten af indretningen.

Her giver vi dig masser af tips og inspiration til indretning af spisestuen – den begrænser sig nemlig ikke til spiseborde og spisebordsstole, men kan sagtens omfatte mange andre typer møbler, lamper og vægbeklædning. Læs med og bliv inspireret.

Skab en interessant indretning af spisestuen med kontraster

Vi hylder det kreative og det, der stikker lidt ud. Tit er det en sjov eller uventet detalje, der fanger blikket og giver et rum personlighed. Vil du skabe interessante blikfang i din indretning af stuen, kan du gøre det ved hjælp af kontraster.

Et af vores favorittips er at kombinere et smukt spisebordssæt – det kan være i lyst egetræ eller varm mahogni alt efter din smag – med en eller flere patinerede kobberlamper, der hænger ned fra loftet. Ved at matche det naturlige med det industrielle får du et helt unikt udtryk.

En anden mulighed er at sætte et markant, industrielt spisebord sammen med møbler, der har et mere strømlinet udtryk. I vores udvalg af forskellige materialer finder du for eksempel azobé, der også kaldes jerntræ og traditionelt er blevet brugt i havneindustrien . Vi er vilde med kombinationen af azobé og spisebordsstole i eksempelvis cognacfarvet læder, der giver et lækkert mix af det rå og det elegante.

Spisebord placeret Villa Gug

Giv spisestuen liv og varme med akustikpaneler

Mange huse – især de nyere – er i dag præget af “kolde” materialer som klinker, ligesom køkkenerne er præget af store flader i højglans. Hvis du vil bløde op på indretningen af din spisestue, kan du gøre det ved at tilføje vægbeklædning i naturmaterialer. En oplagt mulighed er at beklæde en væg med akustikpaneler i massivt egetræ. Det giver rummet en naturlig glød og varme, og kombinerer du med et spisebord i samme træsort, kan du binde indretningen sammen på elegant vis.

Ud over at give rummet et strejf af naturen, har akustikpladerne – som navnet antyder – også den fremragende egenskab, at de giver et bedre akustisk miljø med mindre støj og rumklang. Det kan være en stor fordel, hvis du har et stort køkken-alrum med klinkegulv og højt til loftet, hvor lyden ellers kan være en udfordring.

TÆNK LÆNGERE END BARE SPISEBORDET

Vi har en tendens til udelukkende at fokusere på spisearrangementet, når vi skal indrette spisestuen. Nuvel, det er også centrum for det hele – men ved at tænke lidt mere helhedsorienteret kan du for alvor løfte din indretning af spisestuen til noget ud over det sædvanlige.

Hvis du har pladsen til det, kan du for eksempel indrette en bar i hjørnet i samme materiale som spisebordet. Her her valnød en af vores favoritter på grund af dets eksklusive og klassiske udseende. Hvis mindre kan gøre det, kan du også gå efter et mindre barbord eller en custom made vinreol med plads til en lille udstilling af fine flasker.

I de senere år har indbyggede reoler for alvor vundet indpas, og også denne trend kan du integrere i spisestuen. Et smukt, håndlavet spisebord i træ og en indbygget reol i samme farve er både supertrendy og helt tidløst på samme tid. Får du lavet en custom reol, kan du endda få den til at passe perfekt på væggen ned til den sidste millimeter for et helt gennemført look.

TIPS TIL INDRETNING AF STUE OG SPISESTUE I ÉT

I mange moderne boliger er overgangen mellem køkken, spisestue og stue blevet glidende. Vi indretter os i åbne planløsninger med store rum, hvor der er plads til det hele. Det gode er, at det giver dig helt nye muligheder for at indrette din stue og spisestue med en meget synlig rød tråd. Det er der flere måder at gøre på:

  • Bestem dig for en træsort, og lad den gå igen i både spisebord og sofabord for at skabe harmoni i rummet.
  • Lad farven på dit boligtilbehør være gennemgående, og vælg for eksempel en vase eller et fad til spisebordet i samme farve som sofapuderne.
  • Afgræns spisepladsen og evt. også sofaarrangementet ved at lægge store tæpper under. Det giver dig også mulighed for at lege endnu mere med farver.
  • Ønsker du at opdele zonerne mere, kan du lade vægfarven definere områderne og for eksempel male en væg i nærheden af dit sofaarrangement. En lidt mørkere farve på væggen kan også bidrage til en hyggelig og intim stemning.