Mødelokale indretning

Vores 5 bedste tips til indretning af mødelokalet

Prøv at visualisere et mødelokale. Hvad ser du? Et anonymt lokale med et bord i midten og stole placeret rundt om – og ikke så meget andet? Det er det, de fleste ser for sig, og det er ikke så underligt. For det er desværre sådan, de fleste mødelokaler ser ud.

Det kunne vi godt tænke os at gøre noget ved, så derfor har vi her samlet vores bedste tips til indretning af mødelokalet. Med den rette indretning kan du øge produktiviteten og komforten – og du kan med fordel bruge indretningen til at afspejle din virksomheds identitet og værdier. Læs her hvordan.

1: Overvej, hvilken type møder skal der holdes i lokalet

Et møde er ikke bare et møde. I et mødelokale kan der foregå alt fra onlinemøder til workshops og brainstorms. Det skal indretningen afspejle. Bliver mødelokalet brugt til kreative workshops, idegenereringer og brainstorms, kan du overveje udstyr som whiteboards og opslagstavler, hvor de gode ideer kan visualiseres og gemmes.

Foregår der ofte onlinemøder, kan det betale sig at investere i det rigtige udstyr til at give både lyd og billede en god kvalitet. Også rummets indretning kan bidrage til den gode lyd – du kan for eksempel indrette med akustikpaneler, der forhindrer lyden i at blive kastet frem og tilbage. Det er i øvrigt ikke kun en fordel i forbindelse med onlinemøder, men også generelt i større mødelokaler med plads til mange deltagere. Mange mødelokaler har en eller flere glasvægge, der sjældent giver lyden gode betingelser, og her kan en akustikvæg også veje op for dem.

2: Din indretning af mødelokalet skal afspejle mødernes længde

Har du tit brug for at holde korte møder – og har du brug for, at de ikke udvikler sig til lange møder? Så skal du også tænke det aspekt ind i indretningen af mødelokalet.

Til de hurtige, uformelle møder er høje borde geniale. Barstole og et højt bord skaber dynamik og inviterer til hurtige beslutninger uden spildtid. Er møblerne for komfortable, og indbyder de i for høj grad til en afslappet og henslængt siddestilling, trækker møderne lettere ud.

Omvendt skal du også tage hensyn til det, hvis lokalet faktisk er beregnet til de længere møder. Her skal der være komfort i stolene, og de må meget gerne være så fleksible, at det er muligt at skifte siddestilling undervejs. En polstret stol, der kan dreje rundt, er et godt bud. Når stolen kan dreje, undgår du også, at mødedeltagerne skal vride nakken af led, når der er brug for at følge med på en skærm eller et whiteboard for enden af mødebordet.

3: Farve- og materialevalg har betydning for rummets stemning

Fuld fart på farverne og kreativiteten eller et luksuriøst og elegant mødelokale? Også når du vælger farver og materialer, skal du have mødelokalets formål for øje. Hvis det er her, marketingafdelingen får alle deres gode ideer, må indretningen gerne afspejle det sjove og kreative. Er det her, bestyrelsen mødes og gennemgår alle de kritiske nøgletal, er der intet, der signalerer seriøsitet som et eksklusivt mødebord i mahogni omkranset af elegante stole med læderbetræk.

4: Dine gæster skal have det godt i dit mødelokale

Medarbejderne skal – selvfølgelig – føle sig godt tilpas i mødelokalet. Men det skal dine kunder og gæster også. Har du eksterne møder i dit mødelokale, er det måske endda det eneste lokale, gæsterne kommer til at være i. Derfor må du gerne gøre det lidt hjemligt.

Sørg for det første for en stumtjener eller nogle knager på væggen, så gæsterne ikke skal hænge deres overtøj på stolene. Det kan også være en fordel at tænke opbevaring ind som en del af mødelokalet – det kunne for eksempel være en custom made reol til opbevaring af kaffekopper, termokander, vandkarafler, og hvad man ellers kunne få brug for til et møde.

5: Brug din mødelokale-indretning til at fortælle virksomhedens historie

Dit mødelokales primære funktion er selvfølgelig at danne rammen for vellykkede møder. Men du kan sagtens give det endnu en funktion; nemlig at fortælle virksomhedens historie. Det kan du gøre på mange måder. Har virksomheden nogle genkendelige farver, kan du lade dem gå igen i mødelokalets indretning. Du kan også bruge billeder eller plancher på væggene til at fortælle jeres historie.

Fokuserer I på bæredygtighed, kan du lade indretningen afspejle det ved at vælge naturlige og organiske materialer – for eksempel er et stort plankebord et fantastisk mødebord og samtidig et lækkert blikfang, der uden tvivl vil imponere eksterne gæster til mødet.